REEKHJA REIKI

 

 

REEKHJA REIKI

Reekhja is een wetenschap die door de Maya’s heilige kennis werd genoemd. Hierbij werd door middel van handoplegging genezen met de kracht van de zon, de maan en het universum. Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen.

Als je de basis van Reekhja en Reiki bestudeerd dan kom je maar tot één conclusie: De kracht die Reekhja of Reiki genoemd wordt, is kosmische energie, energie die leven geeft.

Reekhja Reiki is een behandelmethode waarbij door middel van handoplegging energieoverdracht plaatsvindt. De persoon die behandelt (gever) legt zijn handen op hoofd, romp, benen en voeten van de ontvanger. Via de handen van de gever stroomt dan de universele levensenergie. Deze levensenergie hebben we allemaal met onze geboorte meegekregen en is nooit helemaal verdwenen.

Bij iemand die Reekhja Reiki geeft zijn de handchakra’s tijdens een inwijding weer geopend, waardoor men de universele levensenergie weer mag doorgeven. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Als iemand niet in orde is, dan kan het een onbalans zijn op lichamelijk, maar ook op geestelijk niveau.

Bij een behandeling komt er extra energie beschikbaar voor lichaam en geest. Door de extra energie kan het lichaam weer aan het herstel gaan werken, waarbij het zelfgenezingsmechanisme ondersteunt wordt. De behandeling is geen geneeswijze, maar het is slechts een ondersteuning bij zelfgenezing.

MAAR WAT IS NU EIGENLIJK HET VERSCHIL TUSSEN
REEKHJA EN REIKI?

In het Reekhja-systeem worden door initiaties in het energielichaam 30 kleinere en grotere chakra’s geopend en in de armen en benen 32 kleinere en grotere chakra’s. Vanaf de kroon loopt in het midden van het lichaam een energiebaan naar de wortelchakra (de koningsbaan). Deze baan splitst zich in tweeën, om in beide benen door te lopen naar de cycluschakra (onder aan de voeten). Deze baan wordt bij een Reekhja-initiatie niet vrijgemaakt. Aanvankelijk  werd aangenomen dat  alle chakra’s een verbinding hebben naar deze energiebaan en deze baan daardoor blokkadevrij zou worden, maar helaas is dit niet zo.

In het Reiki-systeem worden door initiaties 3 tot 5 chakra’s geopend. Hierbij wordt de koningsbaan ook vrij gemaakt en dus wel geopend. In Reiki-systeem gaat men er van uit dat de andere chakra’s minder van belang zijn en dat de chakra’s door de verbinding met de koningsbaan toch wel worden geactiveerd. Maar helaas, ook dit is niet zo. De chakra’s blijven hierbij zoals ze al waren, gesloten. Daarom is Reekhja-Reiki zo’n goede combinatie.