BLESSUREPREVENTIE

 

 

BLESSUREPREVENTIE

Veel blessureleed kunt u zelf voorkomen, want de meeste sportblessures ontstaan na een onvoldoende warming-up of cooling-down, door een slechte conditie, bij verkeerd materiaal(gebruik) of door een slechte voorbereiding. Ook tijdens het werk kunnen blessures ontstaan, door het voortdurend maken van dezelfde beweging of door de hele dag in dezelfde houding te zitten of te staan.

Een (sport)masseur kan u ter voorkoming van deze blessures ondersteunen, bijvoorbeeld door het geven van adviezen over de juiste uitgangshoudingen,  gezond en veilig bewegen, kleding, voeding, schoeisel en hygiëne, maar ook door het aanleggen van tapes, bandages of zwachtels.Mochten er beginnende klachten zijn, dan kan ik u helpen door het uitvoeren van verschillende functietesten om een beginnende blessure te kunnen herkennen en u indien nodig naar een (para)medicus door te verwijzen.

Na een blessure kan ik u weer naar het sporten of werken begeleiden, door het geven van o.a. herstelbevorderende massages en adviezen over oefeningen.